kolmapäev, 21. september 2016

Väiksed pirukad suvikõrvitsaga

Tervislikud ja maitsvad minipirukad suvikõrvitsast. Sobib serveerida ka lõunasöögiks koos mõne rikkaliku salatiga.


Koostisosad:
500 g riivitud suvikõrvitsat
1 suur hakitud sibul
150 g keedusalaamit või peekonit
5 muna
1 dl piima
100 g riivitud juustu
120 g rukkijahu (võid asendada ka mõne muu meelepärase jahuga)
1 tl küpsetuspulbrit
Soola ja musta pipart

Haki salaami väiksemateksribadeks, haki sibul. Prae need kuival kuumal pannil krõbedaks.
Riivi suvikõrvits jämedalt. 
Klopi munad piimaga ühtlaseks, sega juurde jahu, küpsetuspulber, siis sibula-peekonisegu, riivitud suvikõrvits ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga. 
Tõsta segu muffinipanni pesadesse, mis on eelnevalt kergelt õliga üle pintseldatud (või kaetud pabervormidega).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar