Tervislikud ja maitsvad minipirukad
suvikõrvitsast. Sobib serveerida ka lõunasöögiks koos mõne rikkaliku salatiga.
Koostisosad:
500 g riivitud suvikõrvitsat
1 suur hakitud sibul
150 g keedusalaamit või peekonit
5 muna
1 dl piima
100 g riivitud juustu
120 g rukkijahu (võid asendada ka mõne
muu meelepärase jahuga)
1 tl küpsetuspulbrit
Soola ja musta pipart
Haki salaami väiksemateksribadeks,
haki sibul. Prae need kuival kuumal pannil krõbedaks.
Riivi suvikõrvits jämedalt.
Klopi munad piimaga ühtlaseks, sega juurde jahu,
küpsetuspulber, siis sibula-peekonisegu, riivitud suvikõrvits ja riivitud
juust. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta segu muffinipanni pesadesse, mis on eelnevalt
kergelt õliga üle pintseldatud (või kaetud pabervormidega).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni
pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar