Lihtsalt valmiv maitsev toorjuustukook mis meeldib väga ka lastele.
Pidulikuma välimuse saamiseks valmista tumedast šokolaadist kõikvõimalikke
kaunistusi, et neid loominguliselt hiljem koogile paigutada!
Põhi:
6
Digestive küpsist
30 g
võid
Täidis:
600 g
täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
2
munakollast
2 muna
1,5 dl
35% koort
100-150
g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit)
1 dl
suhkrut
Kate:
100 g
Geisha šokolaadi (1 tahvel)
Soovi
korral rohkelt šokolaadi kaunistusi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru
lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.
Sega (toasoe) toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks, lisa ükshaaval, segades,
munad ja munakollased. Täidisemassi pidevalt segades nirista juurde koor. Kõige
lõpus lisa tükeldatud šokolaad. Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 1 tund. Aseta
küpsemise ajaks ahju ka veevann.
Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel järgmiseks tunniks nii, et ahjuuks on
irvakil. Jätka jahutamist toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus.
Katteks sulata 100 g šokolaadi ja määri jahtunud koogile. Soovi korral kaunista
kook rohkete šokolaadi kaunistustega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar