teisipäev, 13. september 2016

Toorjuustukook Geisha šokolaadiga


Lihtsalt valmiv maitsev toorjuustukook mis meeldib väga ka lastele. Pidulikuma välimuse saamiseks valmista tumedast šokolaadist kõikvõimalikke kaunistusi, et neid loominguliselt hiljem koogile paigutada!


Põhi:
6 Digestive küpsist
30 g võid

Täidis:
600 g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
2 munakollast
2 muna
1,5 dl 35% koort
100-150 g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit)
1 dl suhkrut

Kate:
100 g Geisha šokolaadi (1 tahvel)
Soovi korral rohkelt šokolaadi kaunistusi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.
Sega (toasoe) toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks, lisa ükshaaval, segades, munad ja munakollased. Täidisemassi pidevalt segades nirista juurde koor. Kõige lõpus lisa tükeldatud šokolaad. Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 1 tund. Aseta küpsemise ajaks ahju ka veevann.
Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel järgmiseks tunniks nii, et ahjuuks on irvakil. Jätka jahutamist toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus.
Katteks sulata 100 g šokolaadi ja määri jahtunud koogile. Soovi korral kaunista kook rohkete šokolaadi kaunistustega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar