teisipäev, 13. september 2016

Datli-šokolaadikook datlikreemiga


Retsept pärineb raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid". Kindlasti on tegu hoopis isemoodi koogiga mille söömise ajal võib ennast vägagi enesekindlat tunda- tegemist on ju igati tervisliku kraamiga! Kaunistuseks kasutasin nn paleo raffaello komme ja põldmarju.

Koogipõhi:
325 g kivideta datleid
3 muna
25 g kakaod
2 banaani (u 300 g)
150 g mandlijahu

Datlikreem:
200 g datleid
250 g kookoskoort

Leota datleid mõni tund, seejärel nõruta korralikult. Pane kõik ained kaussi ja saumikserda ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (24 cm) ja küpseta 170 kraadi juures 35- 45 minutit. Lase koogil jahtuda.
Kreemi jaoks leota samuti datlid. Saumikserda need kookoskoorega ühtlaseks massiks. Aseta kreem külmkappi koogi jahtumiseni. Seejärel lõika kook pooleks, kata põhi poole datlikreemiga ja aseta peale teine koogipool. Kata pealt ülejäänud kreemiga. Kaunista vastavalt soovile ja serveeri!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar