neljapäev, 29. september 2016

Mustika kohupiima-juustukook

Kui on värskeid musitaid kasuta kindlasti neid, muul ajal sobivad hästi ka külmutatud marjad. Kui tekib küsimus kas ikka tasub just seda mustikakooki teha, siis no ikka tasub!


Põhi:
150 g küpsiseid
70 g võid

Täidis:
200 g toorjuustu
400 g maitsestamata kohupiimapastat
1,5 dl suhkrut
3 muna
u. 200 g metsamustikaid

Kate:
250 g hapukoort
80 g suhkrut (0,8 dl)

Kaunistuseks:
u. 100 g mustikaid

Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.
Võta 20-22 cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.
Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Viimasena sega juurde mustikad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 45-55 minutit.
Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10 minutiks ahju. Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar