Tahtsin
valmistad ühte juustust pirukat millel ei oleks klassikalist nisujahust põhja. Nii
sündiski väga hästi toimiv nisujahu vaba põhjaga mõnus juustupirukas. Täidises
soovitan kasutada mõnda tugevama maitsega juustu.
Põhi:
100 g mandlijahu
100 g toortatrajahu
60 g võid
1 muna
0,5 tl soola
100 g mandlijahu
100 g toortatrajahu
60 g võid
1 muna
0,5 tl soola
Juustutäidis:
3 muna
2 dl vahukoort
200 g juustu
soola ja musta pipart
Esmalt valmista pirukapõhi. Sega köögikombainis jahud, sool ja või ühtlaseks puruks. Sega juurde muna ja töötle ühtlaseks. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ning umbes 2 cm kõrguselt ka servadele.
Hoia vähemalt 30 minutit jahedas, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Täidise jaoks klopi kausis munad ja rõõsk koor lahti. Maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie meresoolahelvestega. Sega juurde riivitud juust.
Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kaunilt kuldne (ära pruunista!).
Serveeri koos rohelise salatiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar