esmaspäev, 12. september 2016

Juustupirukas


Tahtsin valmistad ühte juustust pirukat millel ei oleks klassikalist nisujahust põhja. Nii sündiski väga hästi toimiv nisujahu vaba põhjaga mõnus juustupirukas. Täidises soovitan kasutada mõnda tugevama maitsega juustu.

Põhi:
100 g mandlijahu
100 g  toortatrajahu
60 g võid
1 muna
0,5 tl soola

Juustutäidis:
3 muna
2 dl vahukoort
200 g juustu
soola ja musta pipart

Esmalt valmista pirukapõhi. Sega köögikombainis jahud, sool ja või ühtlaseks puruks. Sega juurde muna ja töötle ühtlaseks. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ning umbes 2 cm kõrguselt ka servadele.
Hoia vähemalt 30 minutit jahedas, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Täidise jaoks klopi kausis munad ja rõõsk koor lahti. Maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie meresoolahelvestega. Sega juurde riivitud juust.
Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kaunilt kuldne (ära pruunista!).
Serveeri  koos rohelise salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar