Selle retsepti leidsin Silja Luide toiduplogist ja pean tunnistama, et see on üks parimaid toorjuustukooke üldse. Kohupiim ja toorjuust moodustavad ühe väga kreemja koosluse ja keedetud kondenspiim annab meeldiva karamellise maitse. Koogi kate täiustab seda suurepärast kooslust veelgi, kuid soovi korral võib šokolaadiklasuuri asendada ka värskete marjadega.
Põhi:
180-200
g küpsiseid (nt šokolaadi- või kondenspiimamaitselised)
70 g
võid
Täidis:
400 g
toasooja toorjuustu
300 g
vanillimaitselist kohupiimapastat
3 sl fariinsuhkrut
4 muna
2 sl
maisitärklist
300
g 3 h keedetud kondenspiima (poes saadaval ka valmis kujul)
Kate:
100
g keedetud kondenspiima
100 g
hapukoort
Glasuur:
150 g
tumedat šokolaadi
80 g
tuhksuhkrut
100 g
hapukoort
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ühtlaseks ning suru
24-25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on kaetud
küpsetuspaberiga. Aseta vorm täidise valmimise ajaks külmkappi.
Vispelda toasoe toorjuust kohupiimapasta ja suhkruga ühtlaseks kreemiks, lisa
munad ja maisitärklis. Tõsta juustusegu hulka karameliseerunud (keedetud)
kondenspiim ja sega vispliga ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta
ahjus 160 kraadi juures 60-70 minutit kuni täidis on tahenenud (keskelt võib
veel võdiseda).
Sega hapukoor keedetud kondenspiimaga läbi ning laota ühtlaselt koogile. Lülita
ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju seisma kuni see on täielikult
jahtunud. Seejärel hoia kooki üleöö külmas.
Katteks sulata šokolaad vesivannil, lisa suhkur ja hapukoor ning sega vispliga kuni glasuur on kreemja konsistentsiga. Laota see koogi peale ja äärtele ning lase enne lahti lõikamist taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar