neljapäev, 8. september 2016

Karamelline juustukook

Selle retsepti leidsin Silja Luide toiduplogist ja pean tunnistama, et see on üks parimaid toorjuustukooke üldse. Kohupiim ja toorjuust moodustavad ühe väga kreemja koosluse ja keedetud kondenspiim annab meeldiva karamellise maitse. Koogi kate täiustab seda suurepärast kooslust veelgi, kuid soovi korral võib šokolaadiklasuuri asendada ka värskete marjadega.


Põhi:
180-200 g küpsiseid (nt šokolaadi- või kondenspiimamaitselised)
70 g võid 

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
3 sl fariinsuhkrut 
4 muna
2 sl maisitärklist
300 g 3 h keedetud kondenspiima  (poes saadaval ka valmis kujul)

Kate:
100 g  keedetud kondenspiima
100 g hapukoort

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi 
80 g tuhksuhkrut
100 g hapukoort

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ühtlaseks ning suru 24-25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Aseta vorm täidise valmimise ajaks külmkappi. 

Vispelda toasoe toorjuust kohupiimapasta ja suhkruga ühtlaseks kreemiks, lisa munad ja maisitärklis. Tõsta juustusegu hulka karameliseerunud (keedetud) kondenspiim ja sega vispliga ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 60-70 minutit kuni täidis on tahenenud (keskelt võib veel võdiseda). 
Sega hapukoor keedetud kondenspiimaga läbi ning laota ühtlaselt koogile. Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju seisma kuni see on täielikult jahtunud. Seejärel hoia kooki üleöö külmas. 

Katteks sulata šokolaad vesivannil, lisa suhkur ja hapukoor ning sega vispliga
 kuni glasuur on kreemja konsistentsiga. Laota see koogi peale ja äärtele ning lase enne lahti lõikamist taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar