Hästi maitsev soolane pirukas. Eelistad värsket spinatit kuid
sobib ka külmutatud variant.
Põhjas on kasutatud riisijahu mis teeb selle meeldivalt muredaks.
Põhi:
100 g võid
50 g riivitud juustu
2 dl riisijahu
2 spl külma vett
Täidis:
200-250 g spinatit
200-250 g spinatit
200 g feta juustu
2 dl piima
3 muna
50-100 g riivitud juustu
värskelt jahvatatud musta pipart
Põhja jaoks sega riivjuust jahuga ja näpi juurde või. Lisa vesi ja sega taigen
ühtlaseks. Suru taigen 24 cm läbimõõduga ettevalmistatud vormi põhja ja
servadele. Küpseta põhja 200 kraadi juures u 10 minutit.
Kui kasutad külmutatud spinatit, siis lase sellel sulada, nõruta sõelal ja
pigista üleliigne vesi välja. Haki spinat peeneks.
Hakitud spinat sega tükkideks murendatud feta, piima, riivitud juustu ja
kergelt lahtiklopitud munadega. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga.
Vala eelküpsetatud pirukapõhjale ja küpseta veel 20-30 minutit kuni täidis on
hüübinud. Lase pirukal vormis jahtuda ja taheneda enne, kui selle lahti lõikad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar