Mustsõstar on üsna intensiivse maitsega kuid antud tordile annab just selle
mida vaja. Lõpputlemus on lisaks heale maitsele ka visuaalselt väga kaunis!
Tordipõhjaks:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 dl mõru kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Midagi kohevam vaht, seda
parem. Sega omavahel kõik kuivad ained. Lisa need munavahule ja sega tainas
õrnalt spaatli või lusikaga alt üles tõstes ühtlaseks. Liigne segamine viib
tainast õhu ja välja tordipõhi ei kerki hästi. Küpseta 20 cm lahtikäivas
vormis, 190 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Kui sissetorgatud puutikk tuleb
koogist puhtana välja, on põhi küps. Jahuta kook ning lõika seejärel kaheks.
Immutamiseks:
u 1 dl tumedat kohvi
u 1 dl tumedat kohvi
Šokolaadikreem:
200 g
200 g
70%-list šokolaadi
1 dl 35%-st koort
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
Kate:
1,5 dl mustsõstra toormoosi
1,5 dl mustsõstra toormoosi
100 g maitsestamata toorjuustu
1 dl 35%-st koort
0,5 dl suhkrut
2 sl mustsõstra mahla
2 želatiinilehte
Kaunistamiseks:
tumedat šokolaadi
tumedat šokolaadi
mustsõstraid, punaseid sõstraid
Kreemi jaoks tükelda šokolaad kaussi võimalikult väikesteks palakesteks.
Kuumuta koor keemiseni (ära keeda!) ja vala šokolaadile. Sega spaatli või
lusikaga kuni šokolaad on täiesti sulanud ja segu ühtlane.
Lisa suhkur hapukoorele ja vispelda või vahusta mikseriga, kuni suhkur sulanud
ja hapukoor kohevam. Lisa šokolaadisegule ja kreem ongi valmis.
Nirista alumisele koogipõhjale immutamiseks kohvi. Määri peale pool
šokolaadikreemist. Aseta peale teine põhi, immuta jälle kohviga ja määri peale
ülejäänud kreem.
Mustsõstrakatte jaoks sega omavahel mustsõstra toormoos ja toorjuust. Vahusta
koor suhkruga. Leota želatiinilehti u 10 min. külmas vees. Kuumuta
mustsõstraliköör. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta kuumas
likööris. Vala želatiinisegu, samal ajal mustsõstra-toorjuustusegu pidevalt
segades, selle hulka. Kõige lõpuks lisa õrnalt segades vahukoor. Vala kate
tordile ja tõsta see vähemalt neljaks tunniks külmkappi.
Enne serveerimist eemalda tort ettevaatlikult vormist. Kaunista ja serveeri!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar