neljapäev, 29. september 2016

Šokolaadi-mustsõstratort

Mustsõstar on üsna intensiivse maitsega kuid antud tordile annab just selle mida vaja. Lõpputlemus on lisaks heale maitsele ka visuaalselt väga kaunis!


Tordipõhjaks:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 dl mõru kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Midagi kohevam vaht, seda parem. Sega omavahel kõik kuivad ained. Lisa need munavahule ja sega tainas õrnalt spaatli või lusikaga alt üles tõstes ühtlaseks. Liigne segamine viib tainast õhu ja välja tordipõhi ei kerki hästi. Küpseta 20 cm lahtikäivas vormis, 190 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Kui sissetorgatud puutikk tuleb koogist puhtana välja, on põhi küps. Jahuta kook ning lõika seejärel kaheks.


Immutamiseks:
u 1 dl tumedat kohvi

Šokolaadikreem:
200 g  
70%-list šokolaadi
1 dl 35%-st koort
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut

Kate:
1,5 dl mustsõstra toormoosi
100 g maitsestamata toorjuustu
1 dl 35%-st koort
0,5 dl suhkrut
2 sl mustsõstra mahla
2 želatiinilehte

Kaunistamiseks:
tumedat šokolaadi
mustsõstraid, punaseid sõstraid

Kreemi jaoks tükelda šokolaad kaussi võimalikult väikesteks palakesteks. Kuumuta koor keemiseni (ära keeda!) ja vala šokolaadile. Sega spaatli või lusikaga kuni šokolaad on täiesti sulanud ja segu ühtlane.

Lisa suhkur hapukoorele ja vispelda või vahusta mikseriga, kuni suhkur sulanud ja hapukoor kohevam. Lisa šokolaadisegule ja kreem ongi valmis.

Nirista alumisele koogipõhjale immutamiseks kohvi. Määri peale pool šokolaadikreemist. Aseta peale teine põhi, immuta jälle kohviga ja määri peale ülejäänud kreem.

Mustsõstrakatte jaoks sega omavahel mustsõstra toormoos ja toorjuust. Vahusta koor suhkruga. Leota želatiinilehti u 10 min. külmas vees. Kuumuta mustsõstraliköör. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta kuumas likööris. Vala želatiinisegu, samal ajal mustsõstra-toorjuustusegu pidevalt segades, selle hulka. Kõige lõpuks lisa õrnalt segades vahukoor. Vala kate tordile ja tõsta see vähemalt neljaks tunniks külmkappi.

Enne serveerimist eemalda tort ettevaatlikult vormist. Kaunista ja serveeri!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar