neljapäev, 8. september 2016

Suitsukala-kodujuustu pirukas


Maitsev kalapirukas mille põhi on mure ja täidis mahlane.

Põhi:
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna

Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart

Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahud, sool ja küpsetuspulber, haki noaga hulka külma või kuubikud ja seejärel sega hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24-25 cm läbimõõduga ettevalmistatud vormi põhja ja äärtele. Hoia vormi u pool tundi külmkapis. 
Puhasta ja tükelda suitsukala Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, kodujuust ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. 

Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Alanda ahju kuumus 180 kraadini. Puista tainale suitsukalatükid, vala peale täidis ja küpseta pirukat u 35 minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kuldseks muutuma. Lase u 10 min vormis taheneda enne lahti lõikamist ja serveerimisel haki peale värsket tilli.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar