Maitsev kalapirukas mille
põhi on mure ja täidis mahlane.
Põhi:
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna
Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart
Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahud, sool
ja küpsetuspulber, haki noaga hulka külma või kuubikud ja seejärel sega
hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24-25 cm läbimõõduga
ettevalmistatud vormi põhja ja äärtele. Hoia vormi u pool tundi külmkapis.
Puhasta ja tükelda suitsukala Sega
omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, kodujuust ja koor. Maitsesta
soola ja pipraga.
Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja
küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Alanda ahju kuumus 180
kraadini. Puista tainale suitsukalatükid, vala peale täidis ja küpseta pirukat
u 35 minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kuldseks muutuma. Lase u
10 min vormis taheneda enne lahti lõikamist ja serveerimisel haki peale värsket
tilli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar