Peet annab šokolaadikoogile mahlakust, magusust ja ka kergelt punaka tooni.
Nisujahu asemel on kasutatud rukkijahu mis antud koogile väga hästi sobib.
Koogiks:
6 muna
300 g rafineerimata suhkrut
0,5 tl soola
200 g tumedat 70% šokolaadi
200 g võid
200 g täistera rukkijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 sl magustamata kakaopulbrit
500 g toorest peeti
100 g mandleid
Glasuur:
100 g tumedat 70% šokolaadi
200 ml rõõska koort
Sulata potis või ja šokolaad ning jäta jahtuma. Teises kausis sega jahu, kakao ning küpsetuspulber. Riivi toores peet peene riiviga ning purusta blenderis mandlid jämedaks puruks. Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sega munavahu juurde šokolaadivõi, seejärel kuivained ning viimasena peet ning mandlid. Sega tainas ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit.
Glasuuriks kuumuta koor peaaegu keemiseni, võta tulelt ning lisa šokolaaditükid. Sega ühtlaseks ning vala veidi jahtunud koogile. Lase enne söömist koogil seista, et maitsed ühtlustuksid. Kook on parim külmalt küpsetusjärgsel päeval.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar