neljapäev, 29. september 2016

Kringel kaneeliga

Pärmitaignast valmistatud küpsetised on parimad samal päeval- see on kõigile selge. Nii on ka selle maitsva kringliga, kuid pean tõdema, et see on hea ka järgmisel päeval ning kauemaks seda lihtsalt ei jätku!


Tainas:
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid

Täidis:
90 g võid
90 g suhkrut
8 g jahvatatud kaneeli

Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa  segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale või-täidis ning rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika rulli kääridega sälgud nii, et põhja läbi ei lõikaks. Säti nn ksneelirullid vaheldumisi paremale ja vasakule, aseta kringel ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Peale küpsemist piserda üle kergelt veega ning enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut või nirista peale šokolaadi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar