neljapäev, 29. september 2016

Biskviitkattega rabarberikook

See kook on eestlaste klassika kuid sellegipoolest valmistatakse seda sajal erineval viisil ja tulemus on ka erinev. Parim variant lihtsast biskviitkattega koogist valmib minu arvates just selle retsepti järgi. Soovitan proovida, võibolla leiate ka oma lemmiku!


Põhi:
200 g võid
100 g suhkrut
1 tl soola
1 muna
300 g jahu

Kate:
5 muna
5 spl suhkrut
1 dl nisujahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
3 suuremat rabarberivart
Kaneeli
suhkrut

Põhjaks sega omavahel kuivained ning näpi sisse külm tükeldatud või. Lisa muna ja  sega see kõik ühtlaseks tainapalliks. suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta põhja 200- kraadises ahjus 10 minutit. 
Samal ajal vahusta katteks munad ja suhkur (u 7minutit). Sega omavahel kuivained ja lisa läbi sõela munavahule, samal ajal õrnalt segades. 
Kata eelküpsetatud põhi puhastatud rabarberitükkidega ja puista peale rohkelt kaneeli ja suhkrut. Nüüd pane biskviidikiht ühtlaselt koogile ja küpseta veel u 15minutit kuni kooki pealt katsudes saavutab biskviitkate oma algse kuju.
Jahtunud koogile raputa soovi korral peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar