Leidsin
selle tordi idee siit plogist: https://toidutegu.wordpress.com/
Juba idee
valmistada üks suur kaneelirull tundus piisavalt põnev tegevus nii, et pikemalt ma mõtlema ei jäänud. Toorjuustu täidis sobis ka vahele väga hästi ja no
muidugi see pidulik kate seal peal...
Tõesti üks
kiiduväärt idee, tasub proovimist!
Tainas:
25 g presspärmi
2,5 dl sooja piima või
vett
50 g suhkrutu
450 g nisujahu
75 g toasooja võid
0,5 tl soola
Täidis:
50 g võid
4 sl suhkrut
4 tl kaneeli
Torditäidis:
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
Tordiglasuur:
70 g tumedat šokolaadi
35 g võid
tordi peale ja vahele 300 g
erinevaid marju
Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, sool ja suhkur. Kalla
juurde pool jahust ja sõtku paar minutit. Edasi sõtkudes lisa ülejäänud jahu
(osa jäta esialgu alles). Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Edasi
sõtkudes lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne ning lööks käte ja kausi
küljest lahti (kogu jahu ei pea ära kuluma).
Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult tund aega või pisut rohkem
kerkida. Kerkinud tainas kummuta lauale, sõtku kergelt läbi ja rulli
ristkülikuks. Määri tainas sulatatud võiga ning puista peale omavahel segatud
kaneel ja suhkur.
Lõika tainas ribadeks, keera üks riba rulli ning selle ümber järgmised,
nagu veeretaksid lumepalli. Tõsta see suur kaneelirull küpsetuspaberiga
vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi (ära tee päris vormi suurust rulli,
jäta kerkimisruumi) ning lase rätiku all pool tundi kerkida. Küpseta
180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kui pealt kipub liiga pruunistuma,
kata vorm küpsetuspaberilehega. Lase täielikult jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa vahustatud koor ning sega
ettevaatlikult ühtlaseks.
Glasuuri jaoks sulata madalal kuumusel šokolaad koos võiga.
Lõika jahtunud kaneelirull pooleks, aseta üks pool serveerimisalusele, kata
vahukoore-toorjuustutäidise ja poolte marjadega ning tõsta teine pool, vala
peale glasuur ning kaunista ülejäänud marjadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar