esmaspäev, 12. september 2016

Maasika- šokolaadi toorjuustutort

Ema ja isa pulmaastapäevaks valmistatud tort. Maasikad ja šokolaad täiendavad üksteist hästi ja kui veel värskeid marju kaunistuseks peale laduda on kiidusõnad garanteeritud.


Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Šokolaadikiht:
100 g tumedat šokolaadi
100 g vahukoort
125 g maitsestamata tooruustu

Maasikakiht:
200 g maasikaid
125 g maitsestamata tooruustu
200 g vahukoort
1,5 spl sidrunimahla
0,5 dl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
2 tl želatiini

Kaunistuseks:
200 g maasikaid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (28 cm) põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Haki šokolaad. Kuumuta koor keemiseni ja vala siis šokolaaditükkidele peale. Sega kuni šokolaad on sulanud. Sega hulka toasoe toorjuust. Määri šokolaadikiht küpsisepõhjale ja aseta vorm jälle külmkappi.
Puhasta ja haki maasikad väiksemateks tükkideks. Suru maasikatükid kahvliga püreeks. Pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel toorjuust, koor ja suhkrud. Lisa maasikapüree ja sidrunimahl. Sulata paisutatud želatiin kuumaveevannis, jahuta mõni minut ja vala siis peene nirena samal ajal segades teiste ainete hulka. Kalla segu šokolaadikihi peale ja lase 3-4 tundi külmkapis tarduda. Kaunista tort värskete maasikatega!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar