Ema ja isa pulmaastapäevaks
valmistatud tort. Maasikad ja šokolaad täiendavad üksteist hästi ja kui veel
värskeid marju kaunistuseks peale laduda on kiidusõnad garanteeritud.
Põhi:
150 g
Digestive küpsiseid
75 g võid
Šokolaadikiht:
100 g
tumedat šokolaadi
100 g
vahukoort
125 g
maitsestamata tooruustu
Maasikakiht:
200 g
maasikaid
200 g
vahukoort
1,5 spl
sidrunimahla
0,5 dl
suhkrut
1 spl
vanillsuhkrut
2 tl
želatiini
Kaunistuseks:
200 g
maasikaid
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäiva koogivormi (28 cm) põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks
külmkappi.
Haki šokolaad. Kuumuta koor keemiseni ja vala siis šokolaaditükkidele
peale. Sega kuni šokolaad on sulanud. Sega hulka toasoe toorjuust. Määri
šokolaadikiht küpsisepõhjale ja aseta vorm jälle külmkappi.
Puhasta ja haki maasikad väiksemateks tükkideks. Suru maasikatükid
kahvliga püreeks. Pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel
toorjuust, koor ja suhkrud. Lisa maasikapüree ja sidrunimahl. Sulata paisutatud
želatiin kuumaveevannis, jahuta mõni minut ja vala siis peene nirena samal ajal
segades teiste ainete hulka. Kalla segu šokolaadikihi peale ja lase 3-4 tundi
külmkapis tarduda. Kaunista tort värskete maasikatega!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar