esmaspäev, 12. september 2016

Iirise ricotta-toorjuustukook


Kõik karamellised koogid püüavad mu tähelepanu, sest üldjuhul maitsevad need ülihästi. Lisaks on sellel koogil katteks krõmpsuvad pähklid mis on lihtsalt vastupandamatud.

Põhi:
150g Digestive küpsiseid
75g võid

Täidis:
400g ricotta kohupiima
200g toorjuustu
5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
4 muna
75g hapukoort

Kate:
3sl suhkrut
100g pähkleid (nt pähklisegu)
150g iiriseid
2sl võid
3sl piima

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhja ja tõsta külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel ricotta, toasoe toorjuust ja suhkrud. Lisa ükshaaval pidevalt segades munad. Viimasena sega juurde hapukoor. Vala täidis koogivormi ja küpseta 140 kraadi juures 40-50 minutit (jääb veidi võdisev). Lülita kuumus välja ja lase järelküpseda. Kui ahi on maha jahtunud, tõsta kook välja natukeseks jahtuma. Seejärel lase külmkapis üleöö seista.
Katte jaoks rösti pähklid kuldpruuniks, lisa suhkur ja lase sellel sulada. Sega veidi ning jäta jahtuma. Sulata iirised koos või ja piimaga. Saadud kaste vala koogile ning aja ühtlaseks (tuleb üsna kiiresti tegutseda, sest külmkapikülmal koogil taheneb iirisekaste kiiresti). Raputa peale röstitud pähklid. Enne serveerimist lase veel vähemalt tunnike külmkapis seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar