Kõik karamellised koogid
püüavad mu tähelepanu, sest üldjuhul maitsevad need ülihästi. Lisaks on sellel
koogil katteks krõmpsuvad pähklid mis on lihtsalt vastupandamatud.
Põhi:
150g Digestive küpsiseid
75g võid
Täidis:
400g ricotta kohupiima
200g toorjuustu
5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
4 muna
75g hapukoort
Kate:
3sl suhkrut
100g pähkleid (nt pähklisegu)
150g iiriseid
2sl võid
3sl piima
Põhja jaoks purusta küpsised ja
sega sulavõiga. Vooderda 24cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru
küpsisepuru koogivormi põhja ja tõsta külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel
ricotta, toasoe toorjuust ja suhkrud. Lisa ükshaaval pidevalt segades munad.
Viimasena sega juurde hapukoor. Vala täidis koogivormi ja küpseta 140 kraadi
juures 40-50 minutit (jääb veidi võdisev). Lülita kuumus välja ja lase järelküpseda.
Kui ahi on maha jahtunud, tõsta kook välja natukeseks jahtuma. Seejärel lase
külmkapis üleöö seista.
Katte jaoks rösti pähklid
kuldpruuniks, lisa suhkur ja lase sellel sulada. Sega veidi ning jäta jahtuma.
Sulata iirised koos või ja piimaga. Saadud kaste vala koogile ning aja
ühtlaseks (tuleb üsna kiiresti tegutseda, sest külmkapikülmal koogil taheneb
iirisekaste kiiresti). Raputa peale röstitud pähklid. Enne serveerimist lase
veel vähemalt tunnike külmkapis seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar