reede, 23. september 2016

Tuuletaskud kohupiimaga

Alles hiljuti sain mina üle hirmust valmistada tuuletaskuid. Seda suurem oli muidugi ka rõõm nende õnnestumisest. Jälgisin kuidas minu ema neid oskuslikult valmistab ja küsisin kohe ka retsepti, et ise need koheselt praktikas läbi katsetada. Kõik toimis ja maitses just nii nagu peab!
Võid täita tuuletaskud ka mõne muu soolase või magusa täidisega. Allpool täidise variant minu isiklikust lemmikust.


Tuuletaskud:
3 dl vett
100 g võid
3 dl jahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
4 muna

Pane vesi, või suhkur ja sool potti. Kuumuta kuni või on sulanud ja segu keeb. Võta pott hetkeks tulelt ja lisa jahu. Uuesti segu kuumutades klopi tainast veel umbes 5 minutit. Jäta jahtuma.
Nüüd lisa ükshaaval kõik munad, samal ajal taignakonksudega segades. Kui oled saavutanud ühtlase segu, pane see tordipritsi. Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile endale meelepärase suurusega törtsud, jäta piisavalt suured vahed kuna tuuletaskud kerkivad palju. Tilguta taskute vahele veidi vett ja küpseta neid 210- kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 200- kraadini ja küpseta veel 15 minutit. Jäta tuuletaskud jahtuma.

Kohupiima täidis:
600 g teralist kohupiima
250 g hapukoort
4-5 spl suhkrut
soovi korral piimašokolaadi või tuhksuhkrut

Sega kõik ained kokku ja tee täidis saumiksriga ühtlasemaks massiks. Pane kohupiimasegu tordipritsi ja täida iga tuuletasku. Soovi korral nirista peale sulatatud piimašokolaadi või sõelu peale veidi tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar