Alles
hiljuti sain mina üle hirmust valmistada tuuletaskuid. Seda suurem oli muidugi
ka rõõm nende õnnestumisest. Jälgisin kuidas minu ema neid oskuslikult
valmistab ja küsisin kohe ka retsepti, et ise need koheselt praktikas läbi
katsetada. Kõik toimis ja maitses just nii nagu peab!
Võid täita
tuuletaskud ka mõne muu soolase või magusa täidisega. Allpool täidise variant
minu isiklikust lemmikust.
Tuuletaskud:
3 dl vett
100 g võid
3 dl jahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
4 muna
Pane vesi,
või suhkur ja sool potti. Kuumuta kuni või on sulanud ja segu keeb. Võta pott
hetkeks tulelt ja lisa jahu. Uuesti segu kuumutades klopi tainast veel umbes 5
minutit. Jäta jahtuma.
Nüüd lisa ükshaaval kõik munad, samal ajal taignakonksudega segades. Kui oled
saavutanud ühtlase segu, pane see tordipritsi. Tee küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile endale meelepärase suurusega törtsud, jäta piisavalt suured vahed
kuna tuuletaskud kerkivad palju. Tilguta taskute vahele veidi vett ja küpseta
neid 210- kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 200- kraadini ja küpseta
veel 15 minutit. Jäta tuuletaskud jahtuma.
Kohupiima täidis:
600 g teralist kohupiima
250 g hapukoort
4-5 spl suhkrut
soovi korral piimašokolaadi
või tuhksuhkrut
Sega kõik
ained kokku ja tee täidis saumiksriga ühtlasemaks massiks. Pane kohupiimasegu
tordipritsi ja täida iga tuuletasku. Soovi korral nirista peale sulatatud
piimašokolaadi või sõelu peale veidi tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar