neljapäev, 29. september 2016

Sõstratort

Tegemist on ühe järjekordse koogiga mida valmistan üsna tihti, kuna see meeldib nii lastele kui täiskasvanutele. Valmib vähese vaevaga ja laualt kaob vaid hetkega!


Põhi:
150 g digestive küpsiseid
75 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata jogurtit (kreeka jogurtit vm. paksemat jogurtit)
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
6 lehte želatiini
0,5 dl piima
2 dl punaseid sõstraid

Katteks:
100 g valget šokolaadi

Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ning aseta  täidise valmistamise ajaks külma. 
Täidise jaoks mikserda kokku jogurt, toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas. Sega želatiin täidise hulka ja sega juurde sõstrad. Vala täidis põhjale. Hoia torti 3 tundi kuni üleöö külmas. Kanista soovi korral sulatatud valge šokolaadga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar