pühapäev, 11. september 2016

Õhuline hapukoorekook


Lihtne ja maitsev hapukoorekook. Vahustatud munad teevad selle koogi meeldivalt õhuliseks.
Punaste sõstarde asemel võib kasutada ka muid meelepäraseid marju.

Põhi:
300 g nisujahu
200 g võid
1 dl suhkrut
näpuotsaga soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit

​Pane jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, jahu peale tõsta tükeldatud külm või, sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta 1 tunniks külma.
Vooderda tainaga küpetuspaberiga kaetud suurema lahtikäiva vormi põhi ja küljed.
Eelküpseta 180-200 kraadi juures 10 minutit, kuni tainas hakkab kergelt kuldseks värvuma.

Täidis:
6 muna (valged kollastest eraldatud)
1 kg hapukoort või paksemat Kreeka jogurtit
2 dl suhkrut 
1 tl vanillisuhkrut
3-4 sl kartulitärklist
Punaseid sõstraid

Vahusta munakollane suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor või jogurt ja ettevaatlikult ka tärklis (jälgi, et tükke ei jääks). Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt läbi, viimasena lisa sõstrad ja kalla eelküpsetatud põhjale.
Küpseta vähemalt 45 minutit 180-200 kraadises ahjus. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel. Jahuta kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar