Lihtne ja
maitsev hapukoorekook. Vahustatud munad teevad selle koogi meeldivalt
õhuliseks.
Punaste
sõstarde asemel võib kasutada ka muid meelepäraseid marju.
Põhi:
300 g nisujahu
200 g võid
1
dl suhkrut
näpuotsaga
soola
1 muna
1 tl
küpsetuspulbrit
Pane
jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, jahu peale tõsta tükeldatud külm või,
sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku
kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta 1 tunniks külma.
Vooderda
tainaga küpetuspaberiga kaetud suurema lahtikäiva vormi põhi ja küljed.
Eelküpseta
180-200 kraadi juures 10 minutit, kuni tainas hakkab kergelt kuldseks värvuma.
Täidis:
6 muna (valged
kollastest eraldatud)
1
kg hapukoort või paksemat Kreeka jogurtit
2 dl
suhkrut
1 tl
vanillisuhkrut
3-4 sl
kartulitärklist
Punaseid
sõstraid
Vahusta
munakollane suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor või jogurt ja ettevaatlikult
ka tärklis (jälgi, et tükke ei jääks). Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja
kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt läbi,
viimasena lisa sõstrad ja kalla eelküpsetatud põhjale.
Küpseta vähemalt 45
minutit 180-200 kraadises ahjus. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga
kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht,
et täidis jääb vedel. Jahuta kook.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar