Soovisin valmistada rabarberikooki mis oleks pisut teistmoodi. Internetis sirvides jäi silma see retsept. Kook ise on maitsev kuid soovitan kasutada ümmargust 26 cm diameetriga vormi, nii ei jää põhi liiga paks (pildil olev kook on tehtud 24 cm vormi).
Põhi:
300 gr jahu
100 gr võid
1 dl suhkrut
1 muna
Näpuotsatäis soola
½ tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel kuivained ning näpi sisse külm tükeldatud või. Lisa muna ja sega see kõik ühtlaseks tainapalliks. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainis pulse režiimi kasutades. Aseta tainas toidukile sisse ning pane vähemalt pooleks tunniks külma. Suru tainas lahtikäiva vormi (hästi sobib ümmargune 24 cm diameetriga lahtikäiv vorm) põhjale ja külgedele ning küpseta 180-200 kraadi juures umbes 10 minutit. Küpsetamise ajaks aseta tainale küpsetuspaber või foolium koos raskusega (nt kuivatatud herned, riis või oad). Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ning küpseta põhja veel umbes 5 minutit.
Täidis:
350 gr rabarbereid tükeldatuna
1 dl suhkrut
2 spl maisitärklist
2 spl Vana Tallinna likööri
Sega rabarber suhkru ja Vana Tallinna likööriga. Hauta potis vaiksel tulel umbes veerand tundi kuni rabarber on pehme ja kergelt lagunenud. Sega maisitärklis ja väike kogus rabarberikeedise mahla tassis segamini ning kalla siis see segu tagasi potti. Keeda, kuni täidis pakseneb. Jahuta.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja laota ühtlase kihina laiali.
Kate:
Kate:
250 gr toasooja toorjuustu
0,5 dl Vana Tallinna kreemlikööri
100 gr valget šokolaadi
2 muna
0,5 dl suhkrut
Sulata šokolaad veevannis. Sega toorjuust suhkruga ühtlaselt kreemjaks, lisa sulatud šokolaad, munad ühekaupa (enne sega eelmine muna massi sisse ja alles siis lisa järgmine), suhkur ja kreemliköör.
Kalla kate rabarberitäidise peale ning küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi, kuni kate on kalgendunud ja hakkab kergelt äärtest kuldset jumet omandama.
Tõsta ahjust ja lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar