Kui isutab millegi eriti šokolaadise järgi, siis soovitan seda kooki
valmistada. Parajalt magus ja üsnagi rammus kuid miks mitte! Et kogu asja veidi
mahendada kata kook rohkete maasikatega.
Põhi:
180 g šokolaadi(maitselisi) küpsiseid
80 g võid
Täidis:
300 g šokolaadi toorjuustukreemi
300 g kakaomaitselist kohupiimapastat/kakao-kohupiimakreemi
300 g (tumedat) šokolaadi, võib olla pähkli või mandlitükkidega
Katteks:
värskeid maasikaid
värskeid maasikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu võiga määritud
lahtikäiva (22-24 cm läbimõõduga) vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 180
kraadi juures umbes 12-15 minutit, kuni põhi on kuiv. Võta vorm ahjust ja lase
jahtuda.
Täidise jaoks aseta šokolaadi toorjuustukreem potti ja kuumuta seda
madalal kuumusel aeg-ajalt segades kergelt vedelamaks. Haki šokolaad,
lisa potti kreemi juurde, lase sulada ja sega ühtlaseks. Sega hulka
kohupiimapasta, vala täidis koogipõhjale ja aseta vähemalt kaheks tunniks
külmkappi tahenema. Lõika viiludeks ja naudi koos maasikate vm marjadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar