neljapäev, 29. september 2016

Väga šokolaadine kook maasikatega

Kui isutab millegi eriti šokolaadise järgi, siis soovitan seda kooki valmistada. Parajalt magus ja üsnagi rammus kuid miks mitte! Et kogu asja veidi mahendada kata kook rohkete maasikatega.


Põhi:
180 g šokolaadi(maitselisi) küpsiseid
80 g võid

Täidis:
300 g šokolaadi toorjuustukreemi
300 g kakaomaitselist kohupiimapastat/kakao-kohupiimakreemi
300 g (tumedat) šokolaadi, võib olla pähkli või mandlitükkidega

Katteks:
värskeid maasikaid

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu võiga määritud lahtikäiva (22-24 cm läbimõõduga) vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit, kuni põhi on kuiv. Võta vorm ahjust ja lase jahtuda.
Täidise jaoks aseta šokolaadi toorjuustukreem potti ja kuumuta seda  madalal kuumusel aeg-ajalt segades kergelt vedelamaks. Haki šokolaad, lisa potti kreemi juurde, lase sulada ja sega ühtlaseks. Sega hulka kohupiimapasta, vala täidis koogipõhjale ja aseta vähemalt kaheks tunniks külmkappi tahenema. Lõika viiludeks ja naudi koos maasikate vm marjadega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar