neljapäev, 29. september 2016

Mandlipõhjal kõrvitsa-jogurtikook

Kõige meelsamini valmistan küpsetisi mis ei sisaldaks nisujahu, suhkrut ja võid. Kindlasti ei poolda ma mingeid äärmuslikke toiduharjumusi kuid eelistus tuleneb sellest, et on tekkinud väikse hasart katsetada kõiksugu alternatiivseid lahendusi. Siin üks hästi toimiv tervislik koogike!


Põhi:
200 g mandlijahu
3 sl mahedamaitselist õli, näiteks viinamarjaseemne- või rapsiõli
50 ml vahtrasiirupit
1 tl vanilliekstrakti
noaotsaga soola

Kate:
3 muna
2,5 dl kõrvitsapüreed
2,5 dl Kreeka jogurtit
50 ml vahtrasiirupit
3 (kuhjata) sl maisitärklist
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl uhmerdatud vürtspipart
1 tl värskelt riivitud või jahvatatud ingverit
1/4 tl riivitud muskaatpähklit
noaotsaga soola
Kaunistuseks mandleid ja kaneeli

Sega omavahel kõik põhja ained. Kata kandilise, umbes 20x25 cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Laota sellele põhja segu, vajuta kätega ühtlaseks. Küpseta 170 kraadi juures 7-8 minutit. Tõsta ahjust välja.
Katteks vispelda munad lahti ja sega vispeldades hulka ülejäänud ained, nii et moodustub ühtlane segu. Vala see põhjale ja küpseta kooki 170 kraadises ahjus u 35 minutit, kuni kate on tahkunud ning ei võdise enam. Lase toatemperatuuril jahtuda ja hoia seejärel vähemalt 3 tundi külmkapis. Lõika kook ruutudeks, kaunista hakitud mandlite ja kaneeliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar