Hea soolane pirukas vürtskiludega!
Põhi:
100 g riisijahu
100 g odrajahu
50 g täistera kaerajahu
0,5 tl soola
100 g külma võid
50 g parmesani juustu
3 sl külma vett
Täidis:
1 karp (200g) toorjuustu küüslaugu ja ürtidega (Philadelphia)
1 muna
2 keedetud muna
1 väiksem sibul
100g vürtsikilu fileed
Soola
Sega sõelutud jahud, sool ja riivitud juust. Lisa või ja näpi segu riivsaia
meenutavaks puruks. Lisa vesi ja töötle tainapalliks. Suru tainas 26 cm
läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning aseta vorm 30 minutiks külmkappi. Torka
pirukataina põhi tihedalt kahvliga läbi ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 10
minutit. Alanda ahju temperatuur 200 kraadini.
Täidiseks keeda esmalt munad. Prae sibul klaasjaks (maitsesta veidi).
Vispelda muna ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta
kergelt soolaga. Haki munad suuremateks tükkideks. Määri põhjale
toorjuustusegu, lao sellele praetud sibul, hakitud muna ning viimasena
vürtsikilu fileed. Küpseta pirukat 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning
söö soojalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar