reede, 23. september 2016

Kilupirukas


Hea soolane pirukas vürtskiludega!

Põhi:
100 g riisijahu
100 g odrajahu
50 g täistera kaerajahu
0,5 tl soola
100 g külma võid
50 g parmesani juustu
3 sl külma vett

Täidis:
1 karp (200g) toorjuustu küüslaugu ja ürtidega (Philadelphia)
1 muna
2 keedetud muna
1 väiksem sibul
100g vürtsikilu fileed
Soola

Sega sõelutud jahud, sool ja riivitud juust. Lisa või ja näpi segu riivsaia meenutavaks puruks. Lisa vesi ja töötle tainapalliks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning aseta vorm 30 minutiks külmkappi. Torka pirukataina põhi tihedalt kahvliga läbi ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 10 minutit. Alanda ahju temperatuur 200 kraadini.

Täidiseks keeda esmalt munad. Prae sibul klaasjaks (maitsesta veidi).
Vispelda muna ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga. Haki munad suuremateks tükkideks. Määri põhjale toorjuustusegu, lao sellele praetud sibul, hakitud muna ning viimasena vürtsikilu fileed. Küpseta pirukat 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning söö soojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar