kolmapäev, 4. jaanuar 2017

Punasesõstra-beseekook

Õhuline ja lihtsatest ainetest valmiv kook. On inimesi kellele see väga maitseb ja ka neid kes eelistavad midagi muud, kuid enne ei saa ju kindel olla kuniks proovinud ei ole!


Põhi:
75g võid
140g jahu
1spl vanillisuhkrut
2 munakollast

Kate:
125 g punaseid sõstraid (lisasin ka veidi musti sõstraid)
100 g suhkrut
4 munavalget

Segada kokku pehme või, jahu, vanillisuhkur ja munakollased, sõtkuda kuni tekib korralik taignapall. Suruda taigen koogivormi (kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi). Küpsetada põhja 190 kraadi juures u. 10 minutit, kuni taigna pind hakkab pruunistuma. Võta ahjust ning alandada ahju temperatuur 150 kraadini.
Vahustada munavalged ning lisada ettevaatlikult suhkur. Vahustada kuni tekib tugev vaht, lisa hulka sõstrad ja kalla segu koogipõhjale. Küpsetada 150 kraadi juures umbes 30 minutit. Kui kook valmis lasta koogil lahtise uksega ahjus jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar