Vahel on tore kinkida headele sõpradele midagi, mis on valminud oma kätega
ja pealegi veel söödav. Alljärgnevalt toon välja kolm varianti trühvlitest mida
ise tihtipeale valmistan.
Domino trühvlid
300 g domino küpsiseid
150 g maitsestamata toorjuustu
150 g tumedat šokolaadi
u 100 g röstitud metspähkleid
Purusta küpsised köögikombainis või mikseriga peeneks. Lisa toorjuust ja
mikserda kuni saad kreemja massi. Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi nüüd metspähklite ümber segust pallikesed. Pane saadud kommid
sügavkülma.
Sulata šokolaad ja kasta külmad trühvlid sisse. Hoia valmis komme
külmkapis.
Valged trühvlid
100 g võid
200 g magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 spl mett
2 suurt vaniljevahvlit (50 g)
50 g röstitud mandleid
Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on
sulanud. Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu veel
minutijagu. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Sega omavahel hoolikalt toorjuust
ja mesi. Haki vahvlid peeneks puruks. Sega jahtunud segu mee-toorjuustu
ja vahvlipuruga. Tõsta trühvlimass mõneks tunniks või üleöö külmkappi seisma,
et ta taheneks.
Võta väike ports segu, lisa mandel ja veereta
peopesade vahel pallikesed nii, et mandel jääb trühvli keskele.
Veereta trühvleid kookoshelvestes. Hoia külmkapis!
šokolaadi-karamelli koogid
240 g Marsi šokolaadi
50 g võid
7 dl maisihelbeid
Murra batoonid tükkideks ja pane kastrulisse.
Lisa või ja sulata madalal kuumusel, segades tihti. Kui kõik on sulanud (kõige
kauem sulab nugati-laadne kiht), lisa juurde helbed ja sega need šokolaadisegu
hulka, kuni kõik helbed on kaetud.
Täida väiksed muffinivormid seguga või vormi
segust pallikesed. Hoia külmas vähemalt tund aega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar