neljapäev, 5. jaanuar 2017

Veel trühvleid

Vahel on tore kinkida headele sõpradele midagi, mis on valminud oma kätega ja pealegi veel söödav. Alljärgnevalt toon välja kolm varianti trühvlitest mida ise tihtipeale valmistan.


Domino trühvlid

300 g domino küpsiseid
150 g maitsestamata toorjuustu
150 g tumedat šokolaadi
u 100 g röstitud metspähkleid

Purusta küpsised köögikombainis või mikseriga peeneks. Lisa toorjuust ja mikserda kuni saad kreemja massi. Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi nüüd metspähklite ümber segust pallikesed. Pane saadud kommid sügavkülma.
Sulata šokolaad ja kasta külmad trühvlid sisse. Hoia valmis komme külmkapis.

Valged trühvlid

100 g võid
200 g magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 spl mett
2 suurt vaniljevahvlit (50 g)
50 g röstitud mandleid

Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on sulanud. Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu veel minutijagu. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Sega omavahel hoolikalt toorjuust ja mesi. Haki vahvlid peeneks puruks.  Sega jahtunud segu mee-toorjuustu ja vahvlipuruga. Tõsta trühvlimass mõneks tunniks või üleöö külmkappi seisma, et ta taheneks.
Võta väike ports segu, lisa mandel ja veereta peopesade vahel pallikesed nii, et mandel jääb trühvli keskele. 
Veereta trühvleid kookoshelvestes. Hoia külmkapis!

šokolaadi-karamelli koogid
240 g Marsi šokolaadi
50 g võid
7 dl maisihelbeid

Murra batoonid tükkideks ja pane kastrulisse. Lisa või ja sulata madalal kuumusel, segades tihti. Kui kõik on sulanud (kõige kauem sulab nugati-laadne kiht), lisa juurde helbed ja sega need šokolaadisegu hulka, kuni kõik helbed on kaetud.
Täida väiksed muffinivormid seguga või vormi segust pallikesed. Hoia külmas vähemalt tund aega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar