esmaspäev, 16. jaanuar 2017

Lehttaignast suupiseted

Lehttaigen on üks väga universaalne asi millest valmivad tõeliselt maitsvad hõrgutised. Seekord valmistasin ka taigna algusest lõpuni ise, kuid kordades lihtsam on poest osta valmis tainas. Alljärgnevalt kaks klassikalist ja lihtsat retsepti!


Singi- juusturullid

500 g pärmi- lehttaigen
150 g sinki
150 g muna
1 tk muna

Raputa lauale pisut jahu ning rulli taigen õhukeselt lahti.
Viiluta ning haki sink tükikesteks ning riivi juust. Raputa juust ning sink taignale. Rulli taigen tihkelt kokku ning lõigu nii 1 cm paksused rullid. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda lahtiklopitud munaga üle. Pane ahjuplaat 200C ahju ning küpseta singi-juusturulle umbes 20 minutit või kuni rullid saavad ilusa kuldse välimuse. 


Juustuküpsised

500 g pärmi- lehttaigen
tavalist juustu
parmesani

Rulli lehttaigen jahusel laual õhemaks piklikuks taignalapiks. Puista üle tavalise juustu ja parmesaniga. Seejärel lõika noaga taigen pikliku kujuga ristkülikuteks. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures seni, kuni küpsised on saanud kuldkollase jume.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar