pühapäev, 18. detsember 2016

Lemmikud piparkoogid

Ma ei ole eriti suur piparkookide fänn kuid sellest taignast valminu küpsistele ei suuda ma küll ära öelda. Tegemist on pisut vähem vürtsika taignaga, millele lisab värvi ja maitset kakao. Ma ei tea ühtki inimest kellele see variant just eriti meelmööda poleks. Valminud taignast saad küpsetada kõikvõimalikke häid asju nagu näiteks klassikalisi piparkooke, täidetud korvikesi, koogi põhjasid või hoopis täidetud küpsiseid!


250 g võid
2 dl suhkrut
1,5 dl tumedat siirupit
2tl jahvatatud nelki
2 tl kaneelipulbrit
1 tl ingveripulbrit
5 sl magustamata kakaopulbrit
2 muna
1 tl soola
8 dl jahu

Mõõda või, suhkur, siirup, maitseained ja kakao kastrulisse, sulata segades ning lase korra keema tõusta. Tõsta pliidilt ära, lase leigeks jahtuda ning mikserda kohevaks. Lisa munad ükshaaval, segu pidevalt suurel kiirusel mikserdades. Sega sool jahuga ning lisa taignasse väikeste portsjonide kaupa suure lusikaga segades. Kui soovid muredaid piparkooke, ära taignat liiga kaua sega. Paki taigen toidukilesse (lihtsam on see kallata nt kilega vooderdatud leivavormi) ja hoia järgmise päevani külmkapis. Rulli soovitud kogus tainast jahuga ülepuistatud laual õhukeseks ja suru välja sobivad küpsised. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadises ahjus u 6 minutit. Jahuta tasasel pinnal.

Nüüd võid piparkoogid kaunistada nii nagu endale just meeldib!

Mulle isiklikult meeldib suhkruklasuuri asemel katta need šokolaadi ja pähklitega.
Pildil oleva variandi jaoks sulatasin 100g piimašokolaadi mille määrisin ümmarguse kujuga piparkookidele. Kui šokolaad oli tahkunud panin ühele küpsisele peale 1 tl täie keedetud kondenspiima ja sättisin peale teise piparkoogi. Tulemus on väga nämm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar