Ma ei ole eriti suur piparkookide fänn kuid sellest taignast
valminu küpsistele ei suuda ma küll ära öelda. Tegemist on pisut vähem vürtsika
taignaga, millele lisab värvi ja maitset kakao. Ma ei tea ühtki inimest kellele
see variant just eriti meelmööda poleks. Valminud taignast saad küpsetada
kõikvõimalikke häid asju nagu näiteks klassikalisi piparkooke, täidetud
korvikesi, koogi põhjasid või hoopis täidetud küpsiseid!
250 g võid
2 dl suhkrut
1,5 dl tumedat siirupit
2tl jahvatatud nelki
2 tl kaneelipulbrit
1 tl ingveripulbrit
5 sl magustamata kakaopulbrit
2 muna
1 tl soola
8 dl jahu
Mõõda või, suhkur, siirup, maitseained ja kakao kastrulisse,
sulata segades ning lase korra keema tõusta. Tõsta pliidilt ära, lase leigeks
jahtuda ning mikserda kohevaks. Lisa munad ükshaaval, segu pidevalt suurel
kiirusel mikserdades. Sega sool jahuga ning lisa taignasse väikeste portsjonide
kaupa suure lusikaga segades. Kui soovid muredaid piparkooke, ära taignat liiga
kaua sega. Paki taigen toidukilesse (lihtsam on see kallata nt kilega
vooderdatud leivavormi) ja hoia järgmise päevani külmkapis. Rulli soovitud
kogus tainast jahuga ülepuistatud laual õhukeseks ja suru välja sobivad
küpsised. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadises
ahjus u 6 minutit. Jahuta tasasel pinnal.
Nüüd võid piparkoogid kaunistada nii nagu endale just
meeldib!
Mulle isiklikult meeldib suhkruklasuuri asemel katta need
šokolaadi ja pähklitega.
Pildil oleva variandi jaoks sulatasin 100g piimašokolaadi mille
määrisin ümmarguse kujuga piparkookidele. Kui šokolaad oli tahkunud panin ühele
küpsisele peale 1 tl täie keedetud kondenspiima ja sättisin peale teise
piparkoogi. Tulemus on väga nämm!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar