kolmapäev, 5. oktoober 2016

Tiramisu

Tiramisut olen valmistanud väga mitmel moel, seekord oli plaanis kasutada heledat ja tumedat biskviiti korraga. Tort sai väga maitsev kuid neile kes armastavad kreemisemat tiramisut võite kreemi teha vabalt topeltkoguses!


Hele biskviit:
2 suurt muna
1 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,5 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasooje mune ja suhkrut mikseri suurimal kiirusel 7 minutit, nõrgema miksri puhul võib minna ka kauem. Saadud vaht peab olema väga hele ja tihke ning maht algsega võrreldes kahe-, kuid eelistatavalt lausa kolmekordne.
Sega kuivained ja sõelu munavahu peale. Tõsta tainas ettevaatlikult segamini suure tömbiotsalise lusikaga ja tingimata põhjast ülespoole. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud (24 cm läbimõõduga) vormi ja küpseta ahju allosas 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit ehk kuni pinda sõrmeotsaga vajutatud lohk tõuseb otsekohe uuesti siledaks. Võta ahjust ja lase jahtuda.

Tume biskviit:
Tumeda biskviidi jaoks toimi täpselt samamoodi nagu heleda puhulgi kuid kuivainetele lisa veel 2 sl tumedat kakaod!

Kreem:
400 g toorjuustu
1 dl vahukoort
3 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
3 munakollast
1 sl Amaretto liköör
Pane kõik täidiseained kaussi ja mikserda senikaua kuni kreem on tugeva konsistentsiga.

Immutamiseks:
4 dl kanget kohvi
3 sl Amaretto likööri
Valmista kange kohv ning lase sellel jahtuda. Sega hulka liköör.

Tordi kokkupanemine:
Lõika mõlemad biskviidid pikuti kaheks ja aseta üks pruun osa tordialusele. Immuta see kohviga (kõige alumist kihti võid vähem immutada). Jaota kreem mõtteliselt neljaks ja pane üks osa sellest biskviidile. Nüüd aseta peale hele põhi ja toimi samamoodi. Korda tegevust kuni kõik 4 biskviiti kreem ja immutusvedelik on leidnud oma koha tordis!

Katteks (pole kohustuslik, võid selle asemel tordile sõeluda ka tumedat kakaod):
200 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad ja mikserda see toorjuustuga ühtlaseks kreemiks. Aseta segu tordipritsi ja kata ühtlaselt tordi pind. Kreem mis pealmise kihi katmisest alles jääb määri tordi külgedele. Lase Tordil enne serveerimist külmas seista soovitatavalt vähemalt 4h.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar