Tiramisut
olen valmistanud väga mitmel moel, seekord oli plaanis kasutada heledat ja
tumedat biskviiti korraga. Tort sai väga maitsev kuid neile kes armastavad kreemisemat
tiramisut võite kreemi teha vabalt topeltkoguses!
Hele biskviit:
2 suurt muna
1 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,5 dl
kartulijahu
1 tl
küpsetuspulbrit
Vahusta
toasooje mune ja suhkrut mikseri suurimal kiirusel 7 minutit, nõrgema miksri
puhul võib minna ka kauem. Saadud vaht peab olema väga hele ja tihke ning maht
algsega võrreldes kahe-, kuid eelistatavalt lausa kolmekordne.
Sega
kuivained ja sõelu munavahu peale. Tõsta tainas ettevaatlikult segamini suure
tömbiotsalise lusikaga ja tingimata põhjast ülespoole. Kalla tainas küpsetuspaberiga
vooderdatud (24 cm läbimõõduga) vormi ja küpseta ahju allosas 200 kraadises
ahjus umbes 20 minutit ehk kuni pinda sõrmeotsaga vajutatud lohk tõuseb
otsekohe uuesti siledaks. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Tume
biskviit:
Tumeda
biskviidi jaoks toimi täpselt samamoodi nagu heleda puhulgi kuid kuivainetele
lisa veel 2 sl tumedat kakaod!
Kreem:
400 g
toorjuustu
1 dl
vahukoort
3 sl suhkrut
1 sl
vanillisuhkrut
3
munakollast
1 sl
Amaretto liköör
Pane kõik
täidiseained kaussi ja mikserda senikaua kuni kreem on tugeva konsistentsiga.
Immutamiseks:
4 dl kanget
kohvi
3 sl Amaretto
likööri
Valmista
kange kohv ning lase sellel jahtuda. Sega hulka liköör.
Tordi kokkupanemine:
Lõika
mõlemad biskviidid pikuti kaheks ja aseta üks pruun osa tordialusele. Immuta
see kohviga (kõige alumist kihti võid vähem immutada). Jaota kreem mõtteliselt
neljaks ja pane üks osa sellest biskviidile. Nüüd aseta peale hele põhi ja toimi
samamoodi. Korda tegevust kuni kõik 4 biskviiti kreem ja immutusvedelik on
leidnud oma koha tordis!
Katteks
(pole kohustuslik, võid selle asemel tordile sõeluda ka tumedat kakaod):
200 g
toorjuustu
100 g
tumedat šokolaadi
Sulata
šokolaad ja mikserda see toorjuustuga ühtlaseks kreemiks. Aseta segu
tordipritsi ja kata ühtlaselt tordi pind. Kreem mis pealmise kihi katmisest
alles jääb määri tordi külgedele. Lase Tordil enne serveerimist külmas seista
soovitatavalt vähemalt 4h.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar