Stirtsel on üks väga tänuväärne leiutis, kui pärmitaignast küpsetised enamjaolt muutuvad kuivaks siis selle stritsli puhul see reegel küll arvesse ei lähe. Täidist on palju ja seega küpsetis on mahlane ja tõesti väga maitsev!
Taigen:
25
g presspärmi
310
g (3 dl) piima
1/2
muna
100
g (1 dl) suhkrut
1
tl soola
550
g (8-9 dl) nisujahu
100
g sulatatud võid (jahutatult)
Täidis:
100
g võid
300
g maitsestamata kohupiimapastat
300
g maitsestamata pakikohupiima (teralist)
2 kotikest vaniljekastmepulbrit (ekströms)
150
g (1,5 dl) suhkrut
2
sl vaniljesuhkrut
Vahele:
100
g pohlasid
Määrimiseks:
1/2
muna
Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala
pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu.
Viimasena lisa sulatatud jahutatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool
tundi kerkida.
Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja
kastmepulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool
ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks.
Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et
moodustuksid ribad). Määri ristküliku keskele täidis, aseta peale marjad ning voldi äärtesse tehtud
ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Tee
samamoodi ka teine stritsel.
Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud
munaga. Küpseta saiu 175 kraadi juures ca. 20-30 minutit kuni need on
kuldpruunid.
Sellest kogusest saab 2 suurt stritslit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar