Piruka teeb
eriti maitsvaks juustumuretaignast põhi mis sobib köögiviljadega ülimalt hästi.
Pirukat on hea valmistada sügisel kui on köögiviljade tippaeg.
Juustumuretaigen:
150 g võid
2 dl juustu
2 dl jahu
1 tl
küpsetuspulbrit
0,5 tl
jahvatatud paprikat
O,5 tl soola
(kui juust on soolane pole vaja lisada)
Sega jahu
hulka küpsetuspulber ja paprika, lisa pehme margariin ja riivitud juust. Töötle
ühtlaseks taignapalliks. Vooderda taignaga pirukavorm ja eelküpseta põhja 200
kraadises ahjus 15 minutit.
Täidis:
1 suur sibul
3 porgandit
1 väike
suvikõrvits
2 punast
paprikat
Soola,
pipart
150 g juustu
Peenesta
sibul, riivi porgand ja suvikõrvits jämedalt ja lõika paprika ribadeks. Hauta
köögivilju suurel pannil õlis madalal kuumusel 15 minutit. Maitsesta täisid
soola ja pipraga. Tõsta segu eelküpsenud põhjale ja puista peale riivjuust.
Küpseta pirukat veel 15 minutit ehk kuni juust sulab ja hakkab kergelt
pruunistuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar