kolmapäev, 5. oktoober 2016

Köögivilja pirukas

Piruka teeb eriti maitsvaks juustumuretaignast põhi mis sobib köögiviljadega ülimalt hästi. Pirukat on hea valmistada sügisel kui on köögiviljade tippaeg.


Juustumuretaigen:
150 g võid
2 dl juustu
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud paprikat
O,5 tl soola (kui juust on soolane pole vaja lisada)
Sega jahu hulka küpsetuspulber ja paprika, lisa pehme margariin ja riivitud juust. Töötle ühtlaseks taignapalliks. Vooderda taignaga pirukavorm ja eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 15 minutit.

Täidis:
1 suur sibul
3 porgandit
1 väike suvikõrvits
2 punast paprikat
Soola, pipart
150 g juustu
Peenesta sibul, riivi porgand ja suvikõrvits jämedalt ja lõika paprika ribadeks. Hauta köögivilju suurel pannil õlis madalal kuumusel 15 minutit. Maitsesta täisid soola ja pipraga. Tõsta segu eelküpsenud põhjale ja puista peale riivjuust. Küpseta pirukat veel 15 minutit ehk kuni juust sulab ja hakkab kergelt pruunistuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar